Login
Krok1 – > wypełnij ankietę żywieniowo medyczna
Krok 2-> zrób niezbędne pomiary według zamieszczonej instrukcji i wpisz wyniki do tabelki DODATKOWO ABY JAK NAJLEPIEJ DOPASOWAĆ JADŁOSPIS bardzo Pomocne BĘDĄ KOLEJNE KROKI :
Krok 3 – > wypełnij dziennik żywieniowy składający się z 2 dni na tygodniu i 1 dzień weekendu wpisując nazwę potrawy oraz ilość w miarach domowych (np., szklanka soku marchwiowego, zupa pomidorowa 1 porcja, 2 kromki chleba żywniego z masłem i 2 plasterki sera żółtego)
Krok 4 – > jeśli posiadasz plan treningowy określający rodzaj czas intensywność objętość treningowa wydatek energetyczny możesz przesłać załączając plik
Krok 5 – jeśli chorujesz na jakieś choroby i masz aktualne badania lekarskie umieść w pliku celem odpowiedniego dopasowania diety do jednostki chorobowej
Krok 6-> możesz umieścić aktualne zdjęcie ukazujące cała sylwetkę z przodu, z tyłu, i bocznej pozycji nie musi być z widoczną twarzą.
Krok 7 -> Pamiętaj o przesyłaniu raportu postępów według ustalonego harmonogramu z dietetykiem
Instrukcja Pomiarów obwodów ciała
Do pomiarów obwodów ciała wystarczy zwykła miarka krawiecka.
Przy pomiarach ciała wybierz jedną rękę i nogę, którą będziesz zawsze mierzył w tych samych miejscach (według poniższego obrazka).
Nigdy nie napinaj mięśni podczas pomiarów.
Stań swobodnie i naturalnie.
Gdzie się zmierzyć?
➢ klatka piersiowa:
▪ kobieta – to najszerszy obwód w piersiach,
▪ mężczyzna – to twój najszerszy obwód w klatce,
➢ biceps: to najszerszy obwód bicepsa, punkt mniej więcej pośrodku długości kości
ramienia,
➢ talia: to najwęższy obwód znajdujący się na brzuchu – szukaj, a znajdziesz,
➢ pas: pas przebiega obejmując pępek, znajduje się poniżej talii,
➢ biodra: to najszerszy obwód poniżej brzucha obejmujący pośladki,
➢ udo: to najszerszy obwód uda, mniej więcej w 1/3 długości patrząc od góry,
➢ łydka: to najszerszy obwód łydki znajduje się mniej więcej w połowie łydki.
Kwestionariusz żywieniowy
Proszę wypełnić i odesłać wraz z dzienniczkiem żywieniowym i treningowym
PYTANIA PODSTAWOWE
Data
Imię i nazwisko
Adres E-mail
1. Cel współpracy:
2. Dyscyplina sportowa
3. W jakim czasie chcę uzyskać zakładany cel
4. Kategoria wagowa
5. Obecna waga
6. Waga docelowa
7. Wzrost
8. Wiek
9. Określ dni\godziny\czas treningów\ lub jeśli masz plan treningowy prześlij dołączając plik
PYTANIA DOTYCZĄCE STYLU ŻYCIA
1. Rodzaj pracy/nauki
2. Praca zmianowa
3. O której wstajesz
4. O której zasypiasz
5. Czy wysypiasz się
6. Problemy z zasypianiem
7. Czy masz problemy z zasypaniem, budzenie się w nocy
8. W jaki sposób dojeżdża Pani/Pan do pracy? (Auto, Komunikacja miejska, Rower, Pieszo)
9. Aktywność poza treningowa w skali od 1 do 10
PYTANIA DOTYCZĄCE STANU ZDROWIA
1. Urazy/kontuzje
2. Czy występuje zmęczenie/bolesność mięsni
3. Przebyte operacje
4. Przyjmowane leki/środki farmakologiczne wymień nazwy dawki okres przyjmowania
5. Przyjmowane suplementy diety( nazwa dawka czas przyjmowania)
6. Dolegliwości pokarmowe (biegunki wzdęcia, zaparcia). Kiedy? Jak często?
7. Alergie nietolerancje pokarmowe
8. Czy chorujesz na (zaznacz +) :
Inne choroby przebyte
9. Problemy ze stresem
10. Problemy z nieprawidłową masą ciała, jeśli tak to od kiedy
11. Czy występują wahania masy ciała?
12. Jak oceniasz swój obecny stan zdrowia
PREFERENCJE ŻYWIENIOWE
1. Stosowane diety
2. Czy efekty stosowanych diet były zadowalające?
3. Bez jakich produktów, przekąsek, potraw nie wyobrażasz sobie dnia
4. Ulubione pokarmy /potrawy
5. Których pokarmów potraw nie lubisz/unikasz?
6. Czy w ciągu dnia/nocy czujesz się syty/głody?
7. Czy zwracasz uwagę na kaloryczność potraw/ posiłków
8. Preferowane smaki: słodki, słony, gorzki, ostry inny:
9. Czy posiłki są urozmaicone czy mogą się powtarzać
10. Czy spożywasz ryby/owoce morza? (wymień ulubione)
11. Czy spożywasz produkty pełnoziarniste? (wymień ulubione)
12. Czy spożywasz produkty mleczne, jajka? (wymień ulubione)
13. Czy spożywasz produkty wysokotłuszczowe jakie?
14. Używane tłuszcze do smażenia
15. Czy spożywasz mięso jeśli tak jakie?
16. Czy spożywasz owoce (wymień ulubione)
17. Czy spożywasz warzywa (wymień ulubione)
18. Czy spożywasz słodycze jeśli tak jak często? (wymień ulubione)
19. Czy spożywasz alkohol, jeśli tak to jaki i jak często?
20. Czy palisz papierosy?
21. Czy podjadasz w nocy?
22. Czy podjadasz między posiłkami?
23. Czy masz czas na przygotowanie posiłku w domu do pracy lub szkoły?
24. Czy jadasz Fast-foody jeśli tak jak często? (Jakie)
25. Ile litrów płynów spożywasz w ciągu dnia i jakich? (w tym woda, kawa, herbata, napoje)
26. Czy spożywasz kawę, i ile razy dziennie
27. Jaka kawę spożywasz? Rozpuszczalna parzona z mlekiem/bez
28. Czy używasz cukier / słodziki/miód inne substancje słodzące jeśli tak jakie w jakiej ilości?
29. Czy pijesz herbatę? Ile?z cukrem? Bez?z cytryną?
30. Czy spożywasz napoje gazowane?
31. Czy zapominasz albo omijasz jakieś posiłki?
32. Ile godzin przed snem spożywasz posiłek
33. Jakie techniki kulinarne preferujesz?
PYTANIA DODATKOWE
1. Posiadany sprzęt kuchenny
2. koszt tygodniowy jadłospisu niski średni bez znaczenia przybliżona kwota
3. Dodatkowe istotne informacje, które chcesz przekazać?
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Akceptacja regulaminów i Polityki prywatności
Pomiary
Wpisz poniżej swoje dane
Imię i nazwisko
Imię i nazwisko
Adres E-mail
Pomiar 1 - dzień 1
Data
Waga
Obwód talii
Obwód bioder
Obwód klatki piersiowej
Obwód ramienia
Obwód uda
Obwód łydki
% tkanki tłuszczowej
Pomiar 2 - dzień 2
Data
Waga
Obwód talii
Obwód bioder
Obwód klatki piersiowej
Obwód ramienia
Obwód uda
Obwód łydki
% tkanki tłuszczowej
Pomiar 3 - dzień 3
Data
waga
Obwód talii
Obwód bioder
Obwód klatki piersiowej
Obwód ramienia
Obwód uda
Obwód łydki
% tkanki tłuszczowej
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Akceptacja regulaminów i Polityki prywatności
Dziennik żywieniowy
Wpisz poniżej swoje dane kontaktowe
Imię i nazwisko
Imię i nazwisko
Adres e-mail
Numer zamówienia
Posiłek 1 - dzień 1
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 2 - dzień 1
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 3 - dzień 1
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 4 - dzień 1
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 5 - dzień 1
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 6 - dzień 1
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 1 - dzień 2
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 2 - dzień 2
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 3 - dzień 2
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 4 - dzień 2
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 5 - dzień 2
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 6 - dzień 2
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 1 - dzień 3
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 2 - dzień 3
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 3 - dzień 3
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 4 - dzień 3
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 5 - dzień 3
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Posiłek 6 - dzień 3
Nazwa posiłku
Składniki (np. chleb razowy - 2 kromki, ser żółty - 2 plastry, 1 jajko)
Zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Akceptacja regulaminów i Polityki prywatności
Raport pacjenta
Raport postępów uzupełniamy regularnie według określonej częstotliwości ustalonej wraz z dietetykiem